Na ons canyon avontuur van gisteren hebben wij s avonds lekker gegeten bij het Cowboy Blues Restaurant. Gezellig tussen de locals en met live muziek van een solo cowboy met gitaar. Daarna bijtijds ons “knusse” bed in.

Bij het ontwaken zag het er buiten druilerig uit. Dus eerst maar eens een bakkie en de reacties op ons weblog en op Facebook lezen, altijd weer leuk.

Rond half negen was alles weer ingepakt voor de volgende rit. Inmiddels was het ook droog geworden maar nog wel wat frisjes. Maar wat wil je ook op zo’n 2000 meter hoogte.

Na nog wat boodschapjes te hebben ingeslagen, een ontbijtje bij de Subway en de tank weer te hebben bijgevuld, werd de mooie Highway 12 weer in noordelijke richting gevolgd. Deze weg is echt de moeite waard om te rijden, je komt er ogen te kort ( zeker als je achter het stuur zit). Het ene fraaie uitzicht wisselt het andere weer af. Als we bij alle Scenic overlooks hadden gestopt dan waren wij morgen nog niet in Moab gearriveerd.

Na de mooie rotsformaties werd het vanaf het plaatsje Boulder helemaal groen om ons heen. Berken – en naaldbomen zover het zicht reikte.

Dat zicht werd op een gegeven moment even minder toen wij op hoogte de bewolking in reden. Na een flinke afdeling werd dit weer snel beter en kwam de zon ook weer door de bewolking heen.

Even verderop ging de 12 over in de 24 en reden we het Capitol Reef NP binnen. Hier weer prachtige red rocks. Een eerste stop was gepland bij het Goosenecks Overlook Point. Je kijkt daar 244 m naar beneden de canyon in die door de rivier is uitgesleten in de rotsen. De vorm van de bochten van de canyon lijkt op een ganzennek, vandaar de naam.
Verder gereden kregen de rotsen om ons heen steeds weer andere kleuren en was het één nog grilliger gevormd dan het andere.

Nadat bij Hanksville linksaf was geslagen werd een kilometer op 90 verderop de afslag genomen naar het Goblin Valley State Park.

Dit park dank haar naam aan de bijzondere, door erosie, gevormde rotsen waarvan de meeste doen denken aan paddestoelen of kabouters, Goblins dus.

Tussen deze aparte rotsfiguren lekker rondgewandeld en uiteraard weer de nodige foto’s gemaakt.

(Klik of tap op de onderstaande foto’s voor een vergroting)

Na ruim een uur waren we weer terug bij de auto, vlug wat gegeten en gedronken en daarna snel weer op weg voor de laatste 150 km naar Moab. Deze gingen voor een groot deel via de Interstate 15 waar 80 mph mocht worden gereden, ruim 130 km per uur. Dus dat schoot lekker op.

Rond half vier werd ingecheckt waarna meteen twee wassen werden gedraaid. Zo kunnen we de komende dagen weer fris gekleed door het leven.

Vanavond gaan wij in Moab wat eten en wat proviand inslaan voor de dag van morgen . Want dan wachten Canyonlands NP, Death Horse State Park en het bekende Arches NP. Wat we daarbij tegenkomen lezen en zien jullie vast morgen weer.