Vandaag hebben wij onszelf zo’n kleine 500 km verplaatst, weg uit de gekte van Las Vegas naar de rust en mooie natuur van Escalante en omgeving.

Na een bescheiden ontbijtje op de kamer verlieten even voor tien uur ons hotel Excalibur. Het reisplan werd weer op onze TomTom ingesteld waarna een berekende reistijd van 6 1/2 uur werd getoond. Soms krijg je toch zo’n hekel aan dat ding. Maar al vaker bleek Tom er naast te zitten omdat hij zich netjes aan de toegestane snelheid onderweg houdt en wij niet.

De eerste 226 km gingen recht toe recht aan over de I15 NB en lagen in 2 uurtjes al achter ons. Daarna werd er afgeslagen en was het vanaf dat moment Scenic Byway wat iets langzamer aan rijdt met bochten, stijgingen en afdalingen, maar wel veel leuker en mooier is om te berijden.

Intussen werd Arizona kort doorkruist en zijn we in Utah belandt waarmee weer een uurtje van onze vakantie werd ingepikt (-8 uur tijdsverschil dus).

Rond het middag uur werden weer de bijna gebruikelijke broodjes worst naar binnen gewerkt op een mooi picknick plekje, pal naast een benzinestation. Dus ook maar meteen de Dodge bijgevuld zodat we voorlopig weer vooruit konden.

Al snel daarna reden wij Zion NP binnen, een heel mooi en daardoor ook druk bezocht park. Vooraf was al bepaald dat wij het park zelf niet konden bezoeken vanwege onze reistijd. Nu zijn wij hier ook al een paar keer eerder geweest en dus werd volstaan met het volgen van onze route door/langs het park. Wil je Zion echt in dan gaat dat alleen nog per gratis shuttle-bus.

Snel toch nog wat plaatjes kunnen schieten.

Via de Highway 9 ging het links af de Scenic Byway 12 op, één van Amerika’s mooiste om te rijden.

Na een paar mijl veranderd het landschap en rijd je tussen vuurrode rotspartijen. Na 17 mijl kom je zo langs de afslag naar Bryce Canyon, ook een van de mooiste parken om te bekijken. Ook dit park werd al een aantal keer eerder door ons bezocht en zouden we vandaag dus ook rechts laten liggen. Maar omdat wij inmiddels ruim voorlagen op het schema van onze navigatie konden we de verleiding niet weerstaan om er toch weer even snel een kijkje te nemen. Bij Sunrise Point werden wat foto’s genomen en genoten van het fraaie uitzicht.

(Klik of tap op de onderstaande foto’s voor een vergroting)

Tijd om de rest van Bryce te bekijken was er helaas niet maar wij waren al tevreden met dit onverwacht kort weerzien.

De ’12’ werd verder vervolgd naar Escalante waar wij nu voor twee nachten zijn neergestreken.

Voor de dag van morgen hebben wij geprobeerd een Slotcanyon tour te boeken maar tot dusverre nog zonder succes. Daarnaast is de kans op neerslag morgen zo’n 60% dus kijken we morgen verder hoe de invulling van de zaterdag er uit gaat zien.